Ez egyfajta csirkés étel. A csirke bármely része felhasználható amit kis botokra szúrnak fel és nyárson megsütik ezeket a darabokat.
Hozzávalók:
• csirkecomb [csont és bőr nélkül]
• japán póréhagyma, vagy zöldhagyma
• szójaszósz
• mirin vagy sake
• cukor
• méz vagy juharszirup
• bot
Ezeket a hozzávalókat mind nálunk is belelehet szerezni és az elkészítése sem nehéz.
Elkészítése:
1. 4 evőkanál szójaszóst, 3evk cukor, méz vagy esetleg juharszirup és egy kevés kis mirin. ezeket keverd össze
2. a csirkecombokat fel kell vágni 3x2x2 cm-es darabokra
3. bele kell tenni az előbb felvágott darabokat a mártásba és hagyni kell egy kis ideig míg megáll az egész.
4. vágd fel a póréhagymát vagy a zöld hagymát és 3cm-es hosszú darabokra
5. a már felvágott csirkedarabokat szúrd fel a botra, kevés póréhagymával
6. végül pedig lehet is grillezni vagy sütni 200 Celsius fokon
alumíniumfóliát lehet használni nehogy megégjen
|