Ez egyfajta csirks tel. A csirke brmely rsze felhasznlhat amit kis botokra szrnak fel s nyrson megstik ezeket a darabokat.
Hozzvalk:
• csirkecomb [csont s br nlkl]
• japn prhagyma, vagy zldhagyma
• szjaszsz
• mirin vagy sake
• cukor
• mz vagy juharszirup
• bot
Ezeket a hozzvalkat mind nlunk is belelehet szerezni s az elksztse sem nehz.
Elksztse:
1. 4 evkanl szjaszst, 3evk cukor, mz vagy esetleg juharszirup s egy kevs kis mirin. ezeket keverd ssze
2. a csirkecombokat fel kell vgni 3x2x2 cm-es darabokra
3. bele kell tenni az elbb felvgott darabokat a mrtsba s hagyni kell egy kis ideig mg megll az egsz.
4. vgd fel a prhagymt vagy a zld hagymt s 3cm-es hossz darabokra
5. a mr felvgott csirkedarabokat szrd fel a botra, kevs prhagymval
6. vgl pedig lehet is grillezni vagy stni 200 Celsius fokon
alumniumflit lehet hasznlni nehogy meggjen
|