Szjaszsz /shoyu/
Ez a legfontosabb fszernvny s ezeket japn tlakba szoktk beletenni. Klnbz zests s mind-mind klnbz clokra kszlt.
Koukuchi: ez a leggyakoribb szjaszszfajta. Tartalmazza a bza s a szjabab hasonl zeit.
Usukuchi: vilgosabb s az ze pedig ssabb. Az tel sznt nem vltoztatja meg
Shiro: nagyon vilgos a szne s igen megvltoztatja az tel sznt.
Tamari: stt szne van s az ze pedig elgg ers, ezenkvl nincs benne bza
--------------------------
Miso: szjabab-tsztamassza. Ez adja a miso-leves jellegzetes zt hiszen ezt ntik bele a levesbe. Sok szne van egszen a vilgostl a sttig s ze is sok fajta van.
Shiromiso: fehr miso-leves
Akamiso: piros miso-leves. ersebb s ssabb az ze
Kuromiso: fekete miso-leves. nagyon stt s ersebb
|